Intressegrupper & Historia

Våra intressegrupper

Tack vare alla eldsjälar som brinner för ett kulturellt, sportsligt och tryggt Kalkudden så har vi en mängd

olika aktiviteter/grupper som vi kan ta del av.

Grannsamverkan

Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten.

Läs mer här.

Frtitidsklubben

Syftet är att ta tillvara medlemmarnas intressen när det gäller aktiviteter, trivsel och kamratanda inom Edsala-Kalkudden med omnejd. Bli medlem och stötta så att vi kan ha kanoter till gratis uthyrning, midsommarfirande, bouleturneringar och mycket mer. 

Läs mer här.

Tomtägarföreningen

Kalkuddens tomtägareförening var aktiv fram till 1983 när Kalkuddens samfällighetsförening bildades. Sedan dess har tomtägareföreningen varit vilande. Tomtägareföreningen står som ägare till stamfastigheten Edsala 5:14 i Lantmäteriets register. 

Läs mer här.

Kalkuddens Historia


För den som vill veta lite om Kalkuddens historia är den här boken en liten pärla. Läs om fornborgen, tegelbruket, mordet i Edsala på 1920-talet och mycket annat spännande och intressant.


Boken kan köpas i Mariefreds bokhandel eller beställas direkt från Gunnel Trelje, som varit med och gjort boken, 0159-214 24